SONOSHAPE ile istenmeyen yağ tabakaları yok edilerek, vücut çevre ölçüsü azaltılmaktadır. Ultrason etkisi ile istenmeyen patojenik yağ hücre zarlarının parçalanması ve içlerindeki yağın sıvılaşması sağlanır. Akustik dalgalar doku boyunca yayılır, bir kısmı absorbe olur ve ısıya dönüşür. Yüksek akustik şiddetlerde kavitasyon denilen mikro-kabarcıklar oluşur. Mikro-kabarcıkların uygulanan alanda patlaması ile hücre zarları mekanik olarak parçalanır.

SONOSHAPE bilimsel olarak kanıtlanmış, ultrason ile vücuttaki yağlanma ve selüliti gideren en son teknolojik gelişmedir. Depolanmış yağ giderilmekte, kan dolaşımı hızlanmakta, selülit hücreleri bir daha geri gelmeyecek şekilde tedavi edilmektedir.

SONOSHAPE cihaz ve sistemi bilimsel olarak çalışılmış, kanıtlanmış patentli bir üründür. Son teknoloji ile teçhiz edilmiş SONOSHAPE ultrason kavitasyon dalgaları uygulayarak yağ hücrelerinin patlaması sağlanmaktadır. Hiçbir yan etkisi yoktur. Yerleşmiş bölgesel yağları parçalayıp non-invaziv olarak eritmek ve selülitli bölgeleri yok etmek için kullanılan bu teknik sayesinde ameliyat gerektiren liposuctiondan daha etkili ve kalıcı sonuçlar vermektedir. Haftada bir olmak üzere 6-10 seans uygulanması yeterli olacaktır. Bu sistemin en önemli özelliklerinden biri ise diğer sistemlerden farklı olarak hücre duvarları yırtıldığı için tekrar yağ tutmaması veya selülitlenmenin olmamasıdır. SONOSHAPE dışında hiçbir yöntemle bu etki sağlanamamaktadır.

Kullanımında uygulanacak adımlar;
  1. Hasta yatırılmalı uygulanacak bölgede çıplak tene 5 dakika titreşimli hazırlık masajı yapılmalıdır. (elle veya masaj cihazı ile)
  2. Sözü geçen bölgeye SONOSHAPE ultrason jeli sürülür. SONOSHAPE (8) titreşim grubu ile ses minimum olacak şekilde baskı ile yuvarlak dairelerle masaj yapılır.
  3. Akabinde bölgeye yine 5-10 dk. boyunca elle veya makine ile masaj yapılarak patlamış hücrelerdeki sıvılaşmış yağın lenfatik kanallara akmasının hızlanması sağlanır.
  4. SONOSHAPE ile birlikte düzenli spor ve doktor kontrolünde diyet yapılması selülit ve istenmeyen fazla yağın giderilmesi daha hızlı olacaktır.